ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

5 Temmuz 2012 Perşembe

KANYAŞ OTU

Tarlada kanyaş otu (Ayrık) istilası var. Geçen yıl ot mücadelesi yapmadım bu sene başım derde girdi.
Burası onbeş gün önce tırpanla biçildi ve bu hale geldi. Nasıl bir bitkidir bilmiyorum ilaç atmadan yoketmek neredeyse imkansız.
Sırt pompasına tarifine göre ilaç hazırlandı.
Bismillah deyip başladım, tarlanın büyük bölümünü bitirdim. İlaçlama yaparken sırtımdan su akmaya başdığını görünce durmak zorunda kaldım. Pompanın contası patlamış, mecburen ilaçlama işinine son verdim. Kullandığım ilaç seçiciymiş tarlanın bazı bölümlerinde karpuz ekili ona zarar vermiyormuş, bakalım göreceğiz.

3 Temmuz 2012 Salı

Ayçiçeği Bölgesi

Arpa-buğdaylar kurumaya başlayınca bize yol göründü. Arıları ayçiçeği bölgesine taşıdım. Aslında balda polende geliyordu ama diğer taraf daha verimli.
Faselya bu yıl çok verimli olmasa da açmış ve ayçiçekleri de kendini göstermeye başladı. Arıların bir kısmını 23-24 haziran haftasında getirmiştim, burada da bal ve polen akımı güzel, sadece polen çok küçük parçalar halinde geliyor ve ben çalamıyorum. Çıtalarda polen dolu ama tepsiye bir şey düşmüyor :))
Arıları yerleştirdiğim yer düz bir alan, üç kuyunun ortasında, sanırım su sorunu olmayacak. Ayçiçeği bölgesinin de merkezi sayılır.
Bu yıl yeraltı suyu biraz yukarı çıkmış, kuyunun suyu zeminle aynı seviyede. traktörlerin geçtiği yerlerde de bu şekilde su birikintileri oluşmuş.
Yüzey suyu zeminde olduğundan kuyunun yanındaki tarla sürülememiş, diken ekilmiş gibi verimli diken tarlası olmuş.
Arılarda bu dikenleri seviyor.
Benim demirci arkadaşım, kovan altı ayakları yapmıştı. Aslında İzmirde oturuyor ama o da Afyonkarahisara gezmeye gelmiş. Canı sıkılıncada beni ziyarete gelmiş. Boş durmak yok...
Boş durmak yok ama insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş. Ana arı boyamanın nasıl bir şey olduğunu merak etmiş, yanıma geldi, bu arada birde telefonu çaldı, titreşimi hisseden arının birisi yapacağını yaptı. Gözünün hemen altından iğneyi yedi. Adamın allerjisi varmış, o zaman ne işin var arının yanında be ustam. Yüz, göz dudak,boyun her tarafı kızarıp şişmeye başladı. Yanımda krem vardı hemen sürdük ve ardından doğru Aile hekimine. Doktor bey sağolsun kalçadan Avil+Decord yaptı. Bizimki ne kadar acıtacağını düşünerek doktorun elindeki enjektöre bakıyor.:)) Daha sonra benim gerektiğinde kullandığım bir ilacım vardı bir tane de ondan içti. 1 sat sonra sadece gözünde biraz şişlik kaldı o da ertesi günü geçti. Ucuz yırttık, allah korusun daha kötü olabilirdi, allerji şakaya ve ihmale gelmez.