ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

30 Nisan 2012 Pazartesi

Ot Temizliği

Nisan ayı tam temizlik ayı oldu. Önceki haftalarda kovan temizliği vardı, bu hafta ise kovan çevresinin temizliği.
Kovanların karşıdan görünümü böyleydi.
Bir arkadaşımdan emanet aldığım motorlu tırpanla 28.04.2012 Cumartesi günü işe koyuldum. Yavaş yavaş kendimi yormadan temizlik işi devam etti.
Farkı farkediyoruz.
Pazar günü temizlik tamamlamlandığında kovanlar tamamen ortaya çıktı. Kovan çevresinini temiz olması her yönden önemli.Arıların uçuşu da rahatladı.Arılar memnun kalmıştır herhalde. Sayın bakanım kovan temizlemenin yanında bu iş çarşı gezmesi inan:))

24 Nisan 2012 Salı

Nisan Çalışmalarım

Nisan ayı temizlik ve düzenlemeye ayrıldı. Bu yıl zaten bahar epeyce gecikti, birazda biz ağırdan aldık sanki. 14-15 Nisan hafta sonu lise arkadaşlarıyla buluşup hasret gidermeye ayrıldığından zamanda az kalmıştı zaten.
21,22,23 Nisana denk gelen hafta sonu arıların yanına vardığımızda (eşimle gidip akşamları arıların yanında kaldık) bir misafirimiz bizi bekliyordu. Kovalamaya çalıştık ama pek oralı olmadı, üstüne karnı doyunca bedavadan bekçimiz oldu :) İlk zamanlar papağanı kolay lokma zannedip avlamaya bile niyetlendi, ama baktıki o kadar kolay değil sonradan avlamaktan vazgeçip papağanla arkadaş oldu.
Nisanın ilk haftası başladığım kovanların dezenfeksiyon işine devam edildi.
Arıların olduğu yer biraz rampa ve pürmüzle dezenfekte edilen kovanlar rahat kayıt tutabilmek için numara sırasına göre dizildi. Öyle güzel karıştırmışız ki kendi yerinde sadece bir kovan varmış. Diğerlerinin tamamı oradan oraya yer değiştirdi.
O kadar kovan elden geçti, hem de tek başıma, malesef yardımcım yok.
23.Nisan saat 15,00 gibi temizlik işlemi sona erdi. Bu saatten sonra son durum tespiti yapılıp kayıt altına alındı. İşlem tamamen bittiğinde bende tükenmiştim. Bu gün (salı) henüz kendime gelemedim. Neyse bundan sonraki hafta sonları bu kadar yorucu olmaz herhalde deyip kendimi avutayım bari:))