ALPEREN ARICILIK

ALPEREN ARICILIK
ALPEREN ARICILIK

14 Eylül 2011 Çarşamba

Yorum Yazabiliyorum

Bir süredir benim paylaşımlarıma yapılan yorumlara cevap yazamıyordum. Sağolsun arkadaşlar tavsiyelerde bulundular ama işe yaramadı, ayarları değiştirsemde problem çözülmedi. 12,09,2011 tarihinde Ali Türk bey MSN den durumu sordu, devam ettiğini öğrenince kullanıcı adını ve şifreyi istedi. Mesai sonrası istirahatini (ne kadar istirahat ediyor o da belli değil ya..) heba edip problemimi çözmüş ve gece bana haber verdi. Blogda birkaç güzel değişiklik ve ekleme de yapmış sağolsun. Sayın bakanım iyi ki varsın, ne zaman başımız sıkışsa, bilgiye ihtiyacımız olsa, kendi işini bırakıp yardıma koşuyorsun.
Allah senden razı olsun, çok teşekkür ederim.

13 Eylül 2011 Salı

Çam Bölgesindeyim

Sağım sonrası arıların kendini biraz toparlaması için birkaç hafta daha Afyonkarahisarda kalmasını istiyordum. Ayçiçekleri tamamen bitti, ancak arazide arının konacağı çiçekler mevcut.




Bu çiçek açmaya başlamış yonca tarlası arıların olduğu yere 2km mesafede.



Bir süre daha kalırsa arıların işine yarayacağını düşünüyordum.21,08,2011 pazar günü sabah erkenden yoncayı biçmişler. Eh arılar başka çiçek bulacaklar artık.



Arıların hemen önündeki tarlada nohut ekiliydi, tarla sahibi nohutu yoluyor. Tarla sahibi Mehmet bey benim ortaokuldan arkadaşım.Bu sene bizim oralarda nohutlara hastalık gelmiş, gelişme çağında çoğu kurumuş, bu tarlada onlardan birisi. Arkadaşım tarlaya attığı tohumu alamayacağını söylüyor.Tarlada nohuttan çok ot var.




Afyonkarahisar maceramız bu sene de sona erdi ve çam bölgesine 09,09,2011 tahinde konakladık. Arılarımın yöreye bir an önce alışmasını bekliyorum, ancak bu akşam gördüğüm kadarıyla çamdan bal gelmiyor. Yakınımda başka arıcılarda var onlarla konuştum, onlarda bal gelişinden memnun değil. Birazcık yağmur yağsa bal gelişinin artacağını düşünüyorlar, inşaallah bir an önce yağmur yağar. Nasibimize çamda bakalım ne düşecek, bekleyip göreceğiz.